Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Společné stanovisko ministerstva spravedlnosti a profesních komor v justici k situaci na ZČU v Plzni

Ministryně spravedlnosti JUDr. Daniela Kovářová se dnes setkala s představiteli profesních komor v justici. Jednání se týkalo aktuální situace na Západočeské univerzitě v Plzni. Ministryně i představitelé České advokátní komory, Notářské komory ČR a Exekutorské komory ČR vyjádřili své znepokojení nad současnou situací, která vrhá nepříznivé světlo na celý rezort justice.

„V tuto chvíli všichni upínáme svou pozornost k práci Akreditační komise Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Pevně věříme, že bude schopna předložit konkrétní výsledky v co nejkratším časovém horizontu,“ vyjádřila se k výsledkům jednání ministryně.

Je v zájmu všech zúčastněných, aby vyřčené informace o nestandardním získávání kvalifikace na Západočeské univerzitě v Plzni byly co nejdříve vyvráceny, a nebo potvrzeny, aby zbytečně nevyvolávaly pochybnosti o odbornosti pracovníků justice a neočerňovaly jednotlivé profesní stavy rezortu spravedlnosti.

„Představitelé komor mě ujistili, že pokud by Akreditační komise prokázala, že někteří advokáti, notáři či exekutoři získali své vzdělání neoprávněně, využijí všech zákonných prostředků k tomu, aby takoví lidé nebyli v jejich řadách.“

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi