Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní taláry

ADVOKÁTNÍ TALÁRY – JAK si je OBSTARAT


Po dlouhém období, v němž se o advokátních talárech diskutovalo a v němž je zákonodárce nakonec zakotvil v novele ZA č. 219/2009 Sb., po období, v němž se v poptávkovém řízení vybírala podoba taláru a následně ve výběrovém řízení i jejich dodavatel, mají všichni advokáti a advokátní koncipienti (kteří už chodí zastupovat k soudům) od 1.6. 2011 povinnost oblékat stavovský oděv v trestním řízení na všech úrovních a v řízeních před Nejvyšším soudem ČR, Nejvyšším správním soudem ČR a Ústavním soudem ČR.

Po období tzv. zavádění advokátních talárů do praxe, kdy bylo možné objednat si talár přímo na prodejnách společnosti BLAŽEK PRAHA, přes e-shop společnosti BLAŽEK PRAHA a též prostřednictvím papírového formuláře otištěného v Bulletinu advokacie, zůstávají dnes v platnosti pouze dvě první možnosti.
Pokud si advokátní talár objednáte přímo v některé z prodejen společnosti BLAŽEK PRAHA, bude Vás personál informovat o dodacích podmínkách a způsobu úhrady.

Pokud využijete e-shop a elektronickou objednávku, bude vám stavovský oděv po zhotovení zaslán na dobírku na adresu uvedenou v elektronické objednávce. Stavovský oděv bude předán doručující osobou advokátovi spolu s řádným daňovým dokladem po zaplacení doplatku kupní ceny (rozdíl mez sjednanou kupní cenou a zaplacenou zálohou) a částky ve výši Kč 200,- za balné a poštovné v hotovosti doručující osobě.

• Standardní dodací lhůta je 3 měsíce od data uzavření smlouvy na dodávku stavovského oděvu advokáta.

V této lhůtě obdržíte advokátní talár z nanotextilie + přenosný obal/tašku za cenu 5 400,- Kč + DPH. 

• Zkrácená dodací lhůta je 2 měsíce od data uzavření smlouvy na dodávku stavovského oděvu advokáta a připlatíte si příplatek ve výši + 10 % k základní ceně taláru

• Expresní dodací lhůta je 30 dnů od data uzavření smlouvy na dodávku stavovského oděvu advokáta a připlatíte si příplatek ve výši + 50 % k základní ceně taláru

• Dodací lhůta na dodávku náhradního přepravního obalu/tašky je sjednávána individuálně dle kapacitních a organizačních možností výroby

JAK ADVOKÁTNÍ TALÁR VYPADÁ?


  • Je univerzální pro muže a ženy.
  • Jeho základní barvou je tmavomodrá (matná i lesklá), v kombinaci s blankytně modrou strukturovanou textilii na zdobném proužku u stojáčku a na kravatkách.
  • Kombinuje se látka základní (nanotextilie) v matu a lesku se sametem.
  • Vnitřní strana stojáčku u krku je vypracována z materiálu, který je méně náchylný na zašpinění.
  • Ramenní a rukávové zpracování – tzv. košilový rukáv – bude dovolovat nosit pod talár sako, ale zrovna tak ho půjde obléct i bez saka na košili či halenku.
  • Ohrnovací sametová manžeta u rukávu dovolí přizpůsobit délku rukávu individuálně.
  • Zhruba do poloviny délky zad je talár vypodšívkován, tedy „klouže“, aby bylo možné ho pohodlně obléct.
  • Rozparky v zadním dílu taláru a na bocích umožní pohodlnější pohyb při chůzi a větší pohodlí při sezení.
  • Na obou předních dílech jsou umístěny pseudokapsy neboli průhmaty kapes spodního oděvu, které umožňují přes talár sáhnout do kapsy u saka či kalhot pro mobil, doklady, kapesník…
  • Talár se zapíná kovovým dvoucestným zipem, který i po zapnutí umožní porozepnutí taláru odspodu, a tudíž velmi pohodlné sezení, zapínání na zip je ještě jištěno tzv. zajišťovací légou s několika knoflíky pro provizorní zapnutí v případě poškození zipu.

 
MATERIÁLOVÉ PROVEDENÍ


Tzv. nanotextilie je materiál lehký, prodyšný, splývavý, vysoce odolný proti špíně a tekutinám, nemačkavý. Jeho další výhodou je fakt, že ho lze jednoduše vyprat v běžné automatické pračce. Díky nemačkavosti snese sbalení i do příruční tašky velikosti cca papíru A4. Talár je ale posléze vhodné nechávat tzv. vyvěsit. Příruční taška má popruh pro nošení přes rameno a je součástí taláru.
 


JAK SI TALÁR OBJEDNAT?


 1. ZNAČKOVÉ PRODEJNY BLAŽEK PRAHA
 

V síti 16 značkových prodejen společnosti Blažek Praha, a.s. (jejich seznam s adresami naleznete také v příloze).
V těchto prodejnách, které se nacházejí ve všech českých a moravských regionech, bude k dispozici vyškolený personál, který na místě pomůže vyplnit objednávkový formulář/zakázkový list, vybrat materiál, způsob doručení a umožní rovněž vyzkoušet si osobně tu nejvhodnější z konfekčních velikostí – všude budou k dispozici kompletní velikostní sety talárů.

Pokud se rozhodnete pro tento postup – a výrobce i ČAK ho rozhodně doporučují – personál prodejen Vám individuálně na místě doměří délku rukávů (potřebujete-li zkrácený či prodloužený) a doměří individuálně i délku celého taláru či předního dílu taláru (podle individuálních tělesných proporcí tak, aby se vám talár vpředu opticky nezkracoval).

To vše i přesto, že si talár objednáváte jako konfekční oděv. Nezapomeňte si s sebou do prodejny vzít identifikační průkaz advokáta či advokátního koncipienta!
Na místě zaplatíte zálohu na zhotovení taláru ve výši 2000 Kč.
S personálem prodejny se rovněž domluvíte na způsobu dodání taláru. Může to být osobním vyzvednutím na prodejně poté, co vám personál sdělí telefonicky či elektronicky, že je pro vás talár připraven. Nebo vám může být dodán na udanou adresu tzv. na dobírku. V tom případě musíte počítat ještě s poštovným a balným, které bude činit 200 Kč.


2. ELEKTRONICKY PŘES WEBOVÉ STRÁNKY ČAK a fy BLAŽEK PRAHA

Objednávku/zakázkový list naleznete ZDE. Ten můžete vyplnit (pozor, nejprve si zjistěte za pomoci návodu v dalších souborech zde přiložených svoje správné míry a přiřaďte si správnou konfekční velikost) a jeho odesláním se vaše objednávka zaeviduje přímo u výrobce talárů – společnosti BLAŽEK PRAHA. Kromě svých identifikačních údajů nezapomeňte vyplnit vybranou konfekční velikost. Před dokončením vyplňování vám bude automaticky vygenerováno číslo objednávky, které vám bude sloužit později při placení zálohy. Proto si ho poznamenejte. Zálohu 2000 Kč následně zaplaťte na bankovní účet BLAŽEK PRAHA, a. s., č. 43-7561760247/0100, vedený u KB Praha 10 a uveďte vygenerovaný variabilní symbol. Po provedení platby obdržíte od společnosti BLAŽEK PRAHA potvrzení objednávky a daňový doklad potvrzující úhradu zálohy na kupní cenu taláru. V případě elektronické objednávky je talár dodáván výhradně zasláním na dobírku na adresu v objednávce uvedenou, což znamená k ceně vybraného taláru připočíst ještě poštovné a balné ve výši 200 Kč. Za účelem ověření správnosti údajů v elektronické objednávce a ověření identity objednavatele je společnost BLAŽEK PRAHA oprávněna požádat advokáty o fotokopii průkazu advokáta či koncipienta. V tom případě se s vámi společnost spojí prostřednictvím kontaktů, které uvedete v objednávce.

INFORMACE K UMÍSTĚNÍ REZERVNÍCH ADVOKÁTNÍCH TALÁRŮ NA SOUDECH V ČR
klikněte zde

 

Seznam značkových prodejen Blažek, pdf 213kB
Manuál pro zjištění optimální velikosti taláru, pdf 693kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi