Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Přednáška prof. Michaela P. Senga "Nejvyšší soud Spojených států amerických na historické křižovatce"

22. března 2024, Brno

P O Z V Á N K A

na celodenní přednášku na téma

Nejvyšší soud Spojených států amerických na historické křižovatce

profesor Michael P. Seng z University of Illinios Chicago

pátek 22. března 2024
 

v Brně v prostorách pobočky České advokátní komory (Kleinův palác, nám. Svobody 84/15)

v anglickém jazyce, bez tlumočení

počet míst je omezen, registrace na emailu: slovackova@cak.cz

PROGRAM V PŘÍLOZE

 

Prof. Michael P.Seng je přední odborník v oblasti ústavního práva, právní komparatistiky, systému federálního soudnictví v USA, oboru bytového práva a otázek spravedlivé bytové politiky. Již řadu let je spojen s John Marshall Law School v Chicagu, resp. nově "UIC School of Law", jelikož v roce 2019 se John Marshall Law School spojila s Univerzitou Illinois. UIC School of Law je jedinou veřejnou právnickou univerzitou v Chicagu.

Prof. Michael P. Seng stál u zrodu úspěšné a dlouhodobé spolupráce mezi JMLS a Českou advokátní komorou před dvaceti lety, a po celou dobu každý rok přednášel osobně v ČR českým a slovenským advokátům a koncipientům společně se svými dalšími americkými kolegy v rámci týdenních kurzů o americkém právu, které se těšily velké oblibě. V roce 2000 poskytly na tento vzdělávací projekt finanční prostředky rodiny dvou zesnulých absolventů a významných advokátů – Johna Drosta (který emigroval z ČR do USA po druhé světové válce) a Roberta Bearta. První ročník tohoto programu se uskutečnil v Luhačovicích na podzim téhož roku. Zde se pak konal v nadcházejících letech ještě několikrát a poté se přesunul na své nové místo, do Univerzitního centra Masarykovy univerzity v Telči. Během pandemie covid se kurzy uskutečnily online formou.

Prof. Seng spolupracuje rovněž s Masarykovou univerzitou v Brně, na které již řadu let realizuje konference, přednášky a diskuze se zahraničními odborníky nejen z akademického prostředí, ale také s významnými osobnostmi z právní praxe i z veřejného a politického života v USA. Masarykova univerzita prof. Sengovi udělila čestnou vědeckou hodnost doctor honoris causa v oboru právo za jeho celoživotní dílo, kterým významně přispěl a dále přispívá k rozvoji práva a právní vědy v oblasti teorie i jeho aplikace v praxi, a kterým se zasloužil o rozvoj právního prostředí v České republice. Slavnostní promoce proběhla 17. října 2018. Při příležitosti udílení čestného doktorátu byla vydána tato informační brožura.

 

PROGRAM, pdf 107kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi