Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokátní stáž v Paříži 2024

říjen-listopad 2024

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje i v tomto roce dvouměsíční mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky do 40 let věku, kteří mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem a navázání cenných profesních kontaktů. Tato stáž, která slaví velký úspěch již více než 30 let, je unikátní příležitostí pro třicet mladých advokátů
z celého světa, kteří se chtějí intenzivně ponořit do francouzského a evropského práva.

Stage International je osmitýdenní stáž pro advokáty/advokátky hovořící francouzsky, která se uskuteční v termínu říjen a listopad 2024 (přesná data budou upřesněna).

Studijní část stáže probíhá v l´Ecole de Formation du Barreau (EFB) v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. Poté bude následovat praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

Financování stáže:

Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady na cestu do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu nese účastník. Praktické tipy na ubytování lze získat od účastníků z předchozích let.

Požadavky na uchazeče o stáž:

Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Je vyžadována výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí mít sjednáno pojištění občanské odpovědnosti.

Přihlašování:

Probíhá prostřednictvím České advokátní komory. Termín pro přihlašování do výběrového řízení je pátek 1. 3. 2024. Výběrové řízení formou krátkého pohovoru se následně uskuteční online dle předchozí individuální domluvy.
Váš strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí ve francouzském jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů ČAK na emailovou adresu: slovackova@cak.cz.


Oficiální informace ke stáži najdete ZDE.
Recenzi z minulého ročníku stáže si můžete přečíst ZDE.

FR Présentation - Stage International, pdf 165kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi