Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Vyjeďte do Lucemburku na seminář k judikatuře SDEU ve vztahu k trestným činům poškozujícím finanční zájmy EU

6. - 7. března 2024, Lucemburk + SDEU

Evropský institut veřejné správy (EIPA) připravil pro právníky pracující v oblasti trestního práva seminář na téma: Trestní právo hmotné EU - trestné činy poškozující finanční zájmy Unie, na který naváže návštěva Soudního dvora. Vzdělávací akce se uskuteční ve dnech 6. – 7. března 2024 v Lucemburku.

Pracovním jazykem je angličtina.

Cílovou skupinou projektu jsou právníci, jejichž činnost souvisí s právem EU, zejména s uplatňováním a prováděním nástrojů justiční spolupráce EU založených na zásadě vzájemného uznávání.

Cílem semináře je poskytnout aktuální informace o judikatuře Soudního dvora EU ve vztahu k trestným činům proti finančním zájmům EU (PIF crimes). Trestné činy proti finančním zájmům EU - včetně podvodů, korupce, praní špinavých peněz, zpronevěry v souvislosti se správou finančních prostředků EU a podvodů s DPH - jsou na evropské úrovni kriminalizovány již dlouho a vytvářejí rozsáhlou judikaturu, proto je důležité, aby se právníci seznámili s nejnovější judikaturou Soudního dvora, která je relevantní pro jejich práci.

Registrační poplatek činí 350 EUR, hradí se EIPA. Účastníci si zajišťují cestu a ubytování sami. EIPA po semináři účastníkům následně proplatí cestovní náklady v přesně stanovené výši, tzv. unit cost (výpočet lze provést ZDE na základě pracovní adresy účastníka (platné jsou sazby v tabulce 2 / Table 2: Unit cost per distance band)– např. účastník z Prahy má nárok na 245 EUR), dále ubytování ve výši 2 x 163 EUR a stravu cca 2 x 79 EUR (bude upřesněno). Přibližně tedy účastník obdrží celkem 729 EUR.
V případě neúčasti nárok na refundaci nemá a registrační poplatek propadá.

Více informací najdete v programu níže.

Registraci zajišťuje EIPA na emailu: b.opletalova@eipa.eu.

EIPA seminar programme, pdf 160kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi