Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Vyjeďte na dvoutýdenní stáž do zahraničí ve 4. kole projektu LAWYEREX2

únor - červen 2024

Česká advokátní komora se spolu s advokátními komorami z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Kypru, Polska, Rumunska a Slovenska znovu zapojuje do projektu 2týdenních výměnných stáží pro začínající advokáty v zemích participujících advokátních komor. Projekt LAWYEREX2 je již třetím pokračováním tohoto úspěšného projektu, dříve pod názvem LAWYEREX a MULTILAW.

Advokáti tak budou mít možnost seznámit se s právním systémem dané země, chodem a fungováním advokátních kanceláří a advokátních komor, navázat kontakty atd. Koordinátorem projektu je Nadace evropských advokátů (European Lawyers Foundation) a projekt je z velké části spolufinancován Evropskou komisí.

Výměnné stáže budou probíhat ve čtyřech až pěti kolech od září 2022 do dubna 2025. Česká advokátní komora v současné době přijímá přihlášky do čtvrtého kola stáží, které proběhne v období únor – červen 2024. Za Českou advokátní komoru se ve všech kolech stáží bude moci celkem zúčastnit 12 advokátů, na čtvrté kolo pak připadají 3 advokáti/advokátky.

Advokátům, kteří pojedou na stáž, budou prostřednictvím koordinátora, Nadace evropských advokátů (ELF), uhrazeny cestovní náklady ve stanovené výši (pravidla pro kalkulaci najdete ZDE) a zároveň obdrží finanční příspěvek na ubytování a stravu ve výši EUR 100 / den (EUR 1400 / 2 týdny).

Tato stáž je Českou advokátní komorou zpoplatněna částkou 2 500 Kč.

Stáže jsou určeny pro začínající advokáty s praxí max. 7 let (tj. 7 let praxe po složení advokátní zkoušky) Podmínkou je rovněž znalost anglického jazyka, případně jazyka hostitelské země.

Hostitelskými institucemi v partnerských zemích (Francie, Španělsko, Itálie, Řecko, Kypr, Polsko, Rumunsko a Slovensko) budou buď advokátní kanceláře nebo místní či národní advokátní komory.

Zájemci si mohou určit prioritní země, ve kterých by chtěli stáž uskutečnit, o místě stáže však definitivně rozhodne Nadace evropských advokátů dle preferencí vybraných účastníků ze všech zemí v daném kole.

Přihlášky zasílejte e-mailem na: slovackova@cak.cz, a to nejpozději do středy 3. ledna 2024 (včetně). K přihlášce je nutno přiložit životopis a motivační dopis (v anglickém jazyce), případně relevantní jazykové certifikáty.

Přihláška, docx 203kB
Practical guide 4th round, pdf 1069kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi