Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Vyjeďte na dvoutýdenní stáž do zahraničí v 2. kole projektu LAWYEREX2

2. kolo (únor - červen 2023)


Česká advokátní komora se spolu s advokátními komorami z Francie, Španělska, Itálie, Řecka, Kypru, Polska, Rumunska a Slovenska znovu zapojuje do projektu 2týdenních výměnných stáží pro začínající advokátyv zemích participujících advokátních komor. Projekt LAWYEREX2 je již třetím pokračováním tohoto úspěšného projektu, dříve pod názvem LAWYEREX a MULTILAW.

Advokáti tak budou mít možnost seznámit se s právním systémem dané země, chodem a fungováním advokátních kanceláří a advokátních komor, navázat kontakty atd. Koordinátorem projektu je Evropská nadace advokátů (European Lawyers Foundation) a projekt je z velké části spolufinancován Evropskou komisí.

Výměnné stáže budou probíhat v šesti kolech od září 2022 do dubna 2025. Česká advokátní komora v současné době přijímá přihlášky do druhého kola stáží, které proběhne v období únor – červen 2023. Za Českou advokátní komoru se ve všech kolech stáží bude moci celkem zúčastnit 12 advokátů.

Advokátům, kteří pojedou na stáž, budou prostřednictvím koordinátora, Evropské nadace advokátů, uhrazeny cestovní náklady ve stanovené výši (pravidla pro kalkulaci najdete ZDE) a zároveň obdrží finanční příspěvek na ubytování a stravu ve výši EUR 100 / den (EUR 1400 / 2 týdny).

Tato stáž je Českou advokátní komorou zpoplatněna částkou 2 500 Kč.

Stáže jsou určeny pro začínající advokáty s praxí max. 7 let. Podmínkou je rovněž znalost anglického jazyka, případně jazyka hostitelské země.

Hostitelskými institucemi v partnerských zemích (Francie, Španělsko, Itálie, Řecko, Kypr, Polsko, Rumunsko a Slovensko) budou buď advokátní kanceláře nebo místní nebo národní advokátní komory.

Zájemci si mohou určit prioritní země, ve kterých by chtěli stáž uskutečnit, o místě stáže však definitivně rozhodne Evropská nadace advokátů dle aktuálních možností.

Přihlášky zasílejte e-mailem na: slovackova@cak.cz, a to nejpozději do neděle 4. prosince 2022. K přihlášce je nutno přiložit životopis a motivační dopis (v anglickém jazyce). V případě potřeby bude vyhlášeno výběrové řízení s osobní účastí.

Practical Guide, pdf 1064kB
Přihláška, docx 203kB
Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi