Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Nová (aktualizovaná) verze bezplatného ONLINE vzdělávacího kurzu k Evropské úmluvě o ochraně lidských práv

Rada Evropy spustila aktualizovanou verzi svého bezplatného elektronického interaktivního vzdělávacího kurzu „Úvod k Evropské úmluvě o ochraně lidských práv v rozsahu 5 hodin, který je určen pro právníky, veřejné orgány, občanskou společnost a studenty.

Kurz obsahuje moduly k Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a svobod, Evropskému soudu pro lidská práva a, poprvé, výkonu rozsudků štrasburského soudu, které mají za cíl pomoci zvýšit lidskoprávní standardy.

Více informací o online kurzu a průvodce jm naleznete ZDE.

Aktualizovaná verze kurzu existuje nyní pouze v anglickém jazyce, avšak během nadcházejících měsíců bude rovněž spuštěno několik dalších jazykových mutací.

Původní verze kurzu byla vytvořena v roce 2016 a je nyní dostupná v 17 různých jazycích.

Tento kurz absolvovalo již více než 5700 odborníků a byl zařazen do vzdělávacích osnov některých justičních škol, například ve Španělsku a Moldavsku.

Aktualizovaná verze kurzu je součástí rozsáhlého programu HELP (Vzdělávání právních profesionálů voblasti lidských práv) Rady Evropy.

Kurz byl částečně financován EU vrámci iniciativy EU/Rady Evropy „Horizontal Facility for the Western Balkans and Turkey II

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi