Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

JUDr. Antonín Mokrý byl zvolen prezidentem CCBE

Česká advokátní komora zažila 24. listopadu 2017 slavnostní den, neboť její místopředseda a advokát JUDr. Antonín Mokrý, dosáhl významného mezinárodního postupu. Na plenárním zasedání v Bruselu byl zvolen prezidentem Rady evropských advokátních komor (CCBE). Jde o významný úspěch vrámci celoevropské advokacie a současně uznání a ocenění českého advokátního stavu a aktivit ČAK na mezinárodním poli.

CCBE se sídlem v Bruselu je nejvýznamnější evropskou advokátní organizací, která zastupuje milion evropských advokátů, a to prostřednictvím svých členů – advokátních komor, celkem ze 45 evropských zemí. CCBE funguje jako spojka mezi Evropskou unií a evropskými národními advokátními komorami, a i proto je uznávána jako „hlas“ advokátní profese v Evropě. ČAK je řádným členem od roku 2004.

JUDr. Antonín Mokrý není v CCBE nováčkem, na cestu v CCBE se vydal ještě předtím, než ČR vstoupila do Evropské unie. V CCBE šest let působil ve Finančním výboru, byl také členem výboru pro Volný pohyb advokátů a zastával další významné funkce.

JUDr. Mokrého přijela na plenární zasedání podpořit i delegace ČAK, ve složení PhDr. Stanislav Balík, JUDr. Eva Indruchová, JUDr. Petr Čáp, JUDr. Jiří Novák ml., Mgr. Alžběta Recová, v čele spředsedou ČAK, JUDr. Vladimírem Jirouskem.

JUDr. Mokrý ve svém prvním, úvodním projevu po zvolení poděkoval ČAK a Odboru mezinárodních vztahů ČAK za dlouhodobou podporu.

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi