Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Kárné řízení s JUDr. Vladimírem Zavadilem

Nezávislý kontrolní orgán České advokátní komory rozhodl koncem měsíce června 2013 o tom, že na advokáta JUDr. Vladimíra Zavadila bude podána kárná žaloba.

Kárná žaloba byla dne 1. 7. 2013 podána a o několik dnů později doručena JUDr. Zavadilovi.

Kárný žalobce ho viní z toho, že nedodržoval ustanovení zákona o advokacii a pravidla profesionální etiky, která mu ukládají povinnost všeobecně poctivým, čestným a slušným chováním přispívat k důstojnosti a vážnosti advokátního stavu.

JUDr. Vladimír Zavadil zadal v první den 2. kola letošních prezidentských voleb do deníku Blesk inzerát „Nevolte Karla Schwarzenberga“.

Pokud je na advokáta podána kárná žaloba, je s ním vedeno kárné řízení před kárným senátem. V kárném řízení může být kárně stíhaný advokát zbaven kárného obvinění nebo mu může být uloženo některé z kárných opatření – od napomenutí, přes veřejné napomenutí, pokutu až do výše stonásobku minimální mzdy, dočasný zákaz výkonu advokacie a vyškrtnutí ze seznamu advokátů – jako nejvyšší kárné opatření.

Pokud advokát s uděleným kárným opatřením nesouhlasí, může se odvolat k odvolacímu kárnému senátu. Pokud ani s jeho rozhodnutím není srozuměn, může se obrátit se správní žalobou k soudu. Podání žaloby ale v takovém případě už nemá odkladný účinek.


PhDr. Iva Chaloupková,
vedoucí odboru vnějších vztahů a tisková mluvčí České advokátní komory

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi