Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Advokacie žije

20.6.2016, Lidové noviny, str. 15, Kristián Léko

Několik důležitých advokátních kanceláří oslavilo v posledních týdnech „kulatá“ výročí. Patnáct let na trhu působí Havel, Holásek&Partners, aktuálně největší česká právní firma s více než 180 právníky, pobočkami v Brně, Ostravě a Bratislavě a tisícovkou klientů. „Mám radost, že se nám podařilo za poměrně krátkou dobu vybudovat silnou a prosperující advokátní kancelář,“ říká řídící partner Jaroslav Havel, jeden z pětice právníků, který ji v roce 2001 založili. Dokonce už 25 let na českém trhu působí mezinárodní advokátní kancelář CMS Cameron McKenna, výročí oslavila v květnu. Při té příležitosti se pro více než 250 hostů konala akrobatická a umělecká show věhlasného cirkusu La Putyka. CMS také nedávno obdržela ocenění „právní firma roku v regionu střední a východní Evropy“ v rámci předávání cen Chambers Europe Awards for Excellence. CMS patří mezi největší světové advokátní kanceláře, má 60 poboček a zaměstnává přes tři tisíce právníků. Jde o jednu z mála mezinárodních kanceláří, jež se cíleně zaměřuje na střední a východní Evropu – má pobočky v Praze, Vídni, Varšavě, Budapešti, Bratislavě, Lublani, Kyjevě, Bukurešti, Sofii a dokonce v albánské metropoli Tiraně. Firma také v minulém týdnu oznámila své výsledky za rok 2015, kdy zaujala i otevřením pobočky v Íránu. Celkový roční příjem kanceláře činil přes miliardu eur, meziročně o 8,4 procenta více.

Pětadvacet let na českém trhu oslaví na podzim i mezinárodní poradenská a právní kancelář Rödl & Partner, která se 106 pobočkami působí ve 49 zemích. V Česku pro ni v Praze a v Brně pracuje přes 320 lidí, kteří poskytují daňové, právní a auditorské poradenství. A aby oslav nebylo málo, v květnu slavil padesátiny šéf české kanceláře Petr Novotný, expert na finanční právo.

Dalším oslavencem z poslední doby je právní firma bpv Braun Partners, která minulý týden oslavila desetileté výročí. Byla založena v roce 2006 týmem advokátů, který spolu již řadu let předtím pracoval v pražské pobočce německé advokátní kanceláře Haarmann Hemmelrath. Braun Partners jsou součástí aliance bpv Legal, jejíž členové působí v Bratislavě, Bruselu, Budapešti, Bukurešti, Vídni a Praze. Ve zdejší kanceláři pracuje více než 35 lidí a její specializací je mimo jiné německé právo, jehož garantem je řídící partner Arthur Braun.
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi