Nepřehlédněte!


BEZPLATNÉ PRÁVNÍ
PORADENSTVÍ
ZDE    

  • FOO
  • FOO
  • FOO

Vedení ČAK jednalo s čínskou delegací

27.5.2016

Šestičlenná čínská delegace, kterou vedl náměstek ministr spravedlnosti pan Zhao Dacheng, se dne 26. května 2016 sešla v sídle ČAK na jednání s předsedou České advokátní komory JUDr. Martinem Vychopněm a místopředsedy Mgr. Robertem Němcem, LL.M., JUDr. Petrem Poledníkem a JUDr. Antonínem Mokrým.


 
Čínští kolegové se během návštěvy Prahy snažili načerpat zkušenosti od představitelů právnických profesí a probrat otázky vzájemné pomoci.

Hlavními tématy jednání s představiteli advokacie byly především zkušenosti s fungováním nezávislé samostatné advokacie a její organizace. Čínské kolegy nejvíce zajímaly otázky týkající se zejména regulace výkonu advokacie, a to s ohledem na možná omezení ze strany státní moci a na možné konflikty zájmů advokacie a státu.
Zástupci České advokátní komory čínské kolegy podrobně seznámili s fungováním české advokacie a zejména zdůraznili principy jako nezávislost advokáta, nezávislost České advokátní komory a povinnost advokáta jednat v zájmu klienta.
Během přátelského jednání se dále vedla diskuse o zastupování před soudy, zastupování ex offo a otázky bezplatné právní pomoci.
 
JUDr. Hana Rýdlová
Foto: Barbora Petráčková
 

Přejít na hlavní stránku Zobrazit desktop verzi